عوامل ریزش ابرو
صورت انسان از قسمت های مختلف تشکیل شده است که نقص در هر کدام از آن ها، زیبایی چهره را به شدت متاثر می کند. زیبایی چهره برای همه انسان ها اهمیت داشته و اگر کسی غیر از این را ادعا کند، این ادعا کذب خواهد بود منتهی درجه حساسیت در افراد مختلف متفاوت است. برای مثال یکی از بدترین عارضه هایی که در صورت هر کس ممکن است رخ بدهد، ریزش ابرو است. برخی از افراد با کوچکترین علائمی که در این مورد مشاهده می کنند، به فکر درمان بوده و حتی در میان روش های درمانی، به سراغ کاشت ابرو هم می روند اما در برخی افراد دیگر زمانی که شدت این عارضه بیشتر می شود، تازه به فکر درمان خواهند بود.
ریزش ابرو متاسفانه در سال های اخیر بیشتر رخ داده و آمار نشان داده است که این عارضه هم در خانم ها و هم در آقایان در حال افزایش است ولی خانم ها در این زمینه طلایه دار بوده و بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است. پزشکان معتقدند که همواره پیشگیری بیشتر از درمان است لذا قبل از این که اجازه دهید به دلیل سهل انگاری در مراقبت از سلامتی خود، باعث شوید که ریزش ابرو رخ داده و نیاز به درمان و حتی کاشت ابرو وجود داشته باشد، بهتر است از دلایل بروز این عارضه باخبر باشیم تا از بروز آن پیشگیری کنیم.
دلایل ریزش ابرو
ریزش مو به دلایل مختلف رخ می دهد که در هر کس بسته به شرایط و سبک زندگی، نوع تغذیه، فیزیولوژی بدن، شرایط محیطی و… عوامل متفاوتی می تواند منجر به این عارضه شود. قبل از این که به بررسی هر کدام از دلایل ریزش مو بپردازیم لازم است بیان کنیم که اگر عارضه ریزش مو زیاد شده و نتوان آن را با روش های دارویی و تغذیه درمان نمود، کاشت ابرو ضروری خواهد شد. مهمترین دلایلی که ریزش ابرو را منجر می شوند عبارتند از:
- عوامل ارثی و مادرزادی
یکی از دلایل بنیادی که علم پزشکی همواره به تاثیر آن بر ریزش مو تاکید داشته است، ریزش موی ارثی است. متاسفانه اگر عامل ریزش ابرو همین باشد، راه درمانی نداشته و تنها چاره کار، کاشت ابرو است. از زمانی که این عارضه شروع می شود، پزشک متخصص با استفاده از آزمایش های خون و بررسی بدن بیمار، روش های درمانی را برای او تعیین می کند در صورتی که علی رغم ملاحظات دارویی و تغذیه باز هم ریزش ابرو ادامه داشت، اطمینان حاصل می شود که دلیل آن مادرزادی است.
- بیماری های خود ایمنی
یکی از مهمترین عواملی که منجر به ریزش ابرو و مو می شود، بیماری های خود ایمنی است که در آقایان در موی صورت به وضوح دیده می شود. در این زمان سستم ایمنی بدن بر علیه سلول های بدن فعالیت کرده و اشتباها آن ها را از بین می برند. برای مثال بیماری آلوپسیا آره تا که با نام ریزش موی سکه ای نیز معروف است، یک بیماری خود ایمنی است که فولیکول مو را مورد حمله قرار داده و ریزش رخ می دهد. و یا در مورد بیماری پسوریا فولیکول های مو به دام افتاده رشد موهای ابرو متوقف می شود. در این قبیل موارد ابتدا پزشک متخصص داروهایی را تجویز می کند تا با کنترل سیستم ایمنی بدن، ریزش مو را کنترل نماید.
- اصلاح پی در پی ابروها
خانم هایی که در بازه های زمانی کوتاه مدت ابروهای خود را اصلاح می کنند باید بدانند که موها در زمان کنده شدن، همراه با فولیکول جدا می شوند در نتیجه در چنین شرایطی به دلیل این که ریشه مو وجود ندارد. در این قسمت مو قادر نخواهد بود مجددا رشد کند در نتیجه ریزش ابرو به مرور زمان رخ مدهد. متاسفانه خانم ها غالبا به این مسئله بی توجه بوده و زمانی که شدت عارضه در آن ها زیاد شد، به سراغ کاشت ابرو می روند در صورتی که اگر در اصلاح صورت مراعات بیشتری داشته باشند هیچ گاه اوضاع وخیم نخواهد شد.
- تغذیه نادرست
شاید این مسئله برای شما جالب باشد که نوع تغذیه هم می تواند منجر به ریزش ابرو شود. برای مثال زمانی که شما از غذاهایی که دارای ویتامین A و B هستند بیش از اندازه استفاده کنید و یا در مصرف مکمل های این دو ویتامین زیاده روی کنید، با گذر زمان ریزش ابروها رخ خواهد داد لذا در ابتدا باید درمان تغذیه ای انجام شده و تعادل غذایی برقرار شود در غیر این صورت و حاد بودن شرایط، کاشت ابرو می تواند یک روش موثر باشد.
- استرس و شرایط روحی نامساعد
همان گونه که قبلا بیان کرده ایم شرایط زندگی تاثیر زیادی بر روی سلامتی ابرو و موها خواهند گذاشت. رای مثال استرس و تنش های روحی و روانی اگر چه عامل مستقیمی در ریزش مو به حساب نمی آیند ولی سرعت و شدت ریزش ابرو را زیاد می کند. اغلب ما در شرایطی که استرس زیادی را تحمل می کنیم شاهد این عارضه در مو و یا ابرو هستیم.
- کمبود عناصر مغذی
به عنوان مثال در صورتی که بدن شما دچار کمبود روی و یا زینک شود، خطر ریزش ابرو بیشتر خواهد شد.
- محدوده سنی
آمار ریزش مو نشان می دهد که ریزش مو در افراد بالای 40 سال بیشتر می شود زیرا که از این سن به بعد در خانم ها هورمون استروژن و در مردان هورمون تستسترون بیشتر می شود که منجر به نازک شدن مو و ریزش ابروها خواهد شد به همین دلیل است که آمار کاشت ابرو در این بازه زمانی بیشتر از سن های زیر 20 سال است.
برای دریافت وقت و مشاوره رایگان با متخصصات پوست و مو کلینیک زیبایی آریا با ما تماس حاصل فرمائید.
بدون دیدگاه