یکی از عارضه های پوستی که ممکن است برای هر فردی رخ داده و یا در بدو تولد وجود داشته باشد، لکه هایی است که در نقاط مختلف بدن من جمله صورت دیده می شوند. برای مثال ماه گرفتگی از جمله این موارد است که امروزه روش های درمانی مختلفی برای رفع آن وجود دارد و به عنوان بهترین روش می توان به لیزر ماه گرفتگی پوستی اشاره نمود.
ذهنیت اکثر افراد در مورد ماه گرفتگی، به دوران نوزادی بر می گردد. غالبا ماه گرفتگی را در بدن نوزاد تازه به دنیا آمده دیده ایم و گمان می کنیم که این عارضه از قبل از تولد شکل می گردد. لکه های ماه گرفتگی ممکن است بر روی قسمت های مختلف بدن، در اندازه های متفاوت و به رنگ های قهوه ای تا سیاه دیده شود.
ماه گرفتگی اگر کوچک، به رنگ روشن و در قسمتی ز بدن باشد که قابل رویت نبوده و یا زیبایی چهره را متاثر نمی کند، برای فرد حساسیت زا نبوده و در اغلب موارد نسبت به آن بی توجه خواهد بود. اما همین لکه های رنگی در صورتی که در چهره وجود داشته باشند آزار دهنده شده و حتی تاثیرات روانی بر روی افراد خواهد گذاشت چرا که چنین فردی اعتماد به نفس خود را برای ورود در جامعه از دست داده و به مرور زمان منزوی می شود. در چنین مواردی است که به دنبال روش هایی برای حذف ماه گرفتگی با سرعت و عملکرد بالا خواهد بود.
همزمان با پیشرفت علم در زمینه پزشکی و زیبایی روش های مختلفی برای حذف لکه های ماه گرفتگی ابداع شده است که گذر زمان کمک کرده است روش های جدید کارایی بهتری نسبت به روش های قبلی داشته و بتواند در کمترین زمان ممکن ماه گرفتگی را به خوبی و بدون هیچ گونه عارضه ای رفع نماید. در سال های اخیر یکی از بهترین روش هایی که توانسته است کارایی بالایی را از خود نشان داده و بدون هیچ گونه مشکلی لکه های ماه گرفتگی را رفع نماید، لیزر ماه گرفتگی های پوستی است. اما قبل از هر چیز بهتر است در مورد علت این عارضه پوستی و همچنین انواع آن بیشتر دانسته و سپس به بررسی روش درمانی بپردازیم.
علت بروز ماه گرفتگی پوستی در بدن:
حتما این سوال برای شما پیش آمده است که رنگ پوست از کجا نشات می گیرد؟ در پوست انسان رنگدانه های پوستی به نام ملانین وجود دارد که باعث ایجاد رنگ طبیعی در بدن خواهد شد. ملانین توسط سلول های ملانوسیت تولید می شود. اگر عملکرد سلول های ملانوسیت در قسمتی از پوست دچار مشکل شده و منجر به افزایش بیش از ملانین در پوست گردد، رنگدانه ها در این قسمت جمع گشته و پوست بدن در این ناحیه تیره خواهد شد. درجه تیره بودن از قهوه ای روشن تا سیاه متفاوت است. به این عارضه های پوستی ماه گرفتگی گفته می شود. اختلال در عملکرد سلول های ملانوسیت می تواند به دلایل مختلف من جمله وراثت رخ بدهد. البته لازم به ذکر در اغلب موارد لیزر ماه گرفتگی پوستی می تواند موثر بوده و پس از یک دوره درمانی لکه ها را از بین خواهد.
انواع ماه گرفتگی پوستی:
زمانی که شما برای لیزر ماه گرفتگی پوستی بدن خود به پزشک معالج مراجعه می کنید ابتدا پزشک باید لکه ها را معاینه کند تا تشخیص دهد ماه گرفتگی شما از کدام نوع است و سپس برای درمان اقدام نماید. با توجه به آنچه گفته شد 3 نوع ماه گرفتگی در بدن وجود دارد:
-
ماه گرفتگی پوستی
این نوع ماه گرفتگی ناشی از تجمع رنگدانه در پوست بدن ایجاد می شود که در نتیجه لکه هایی روی پوست ایجاد می شود که نسبت به رنگ بدن تیره تر هستند.
-
ماه گرفتگی عروقی
در نوعی از لکه های ماه گرفتگی، رگ ها و عروق بدن دچار مشکل شده و در نتیجه لکه هایی ایجاد شده به رنگ قرمز تا بنفش هستند. این عارضه زمانی بروز می کند که رگ های خونی و عروق بدن به صورت غیر طبیعی رشد کنند. این خال ها از بین نمی روند و در صورتی که در اطراف چشم وجود داشته باشند نگران کننده خواهند بود.
-
ماه گرفتگی لنفاوی
اما ممکن است که بافت های لنفاوی بدن همانند سینه منجر به روز لکه های زرد رنگ بر روی پوست خواهند شد که به آن ها ماه گرفتگی لنفاوی می گویند.
در اغلب موارد ماه گرفتگی برای افراد مشکلی ایجاد نمی کنند و برای مثال ماه گرفتگی های پوستی بدون عوارض جانبی هستند ولی ممکن است برخی از ماه گرفتگی ها همانند ماه گرفتگی عروق بسته به محل ایجاد شده، مشکل های جدی ایجاد نمایند. به همین دلیل است که قبل از لیزر ماه گرفتگی پوستی ابتدا باید پزشک متخصص لکه ها را بررسی کرده و سپس دستور لیزر داده شود.
نحوه انجام لیزر ماه گرفتگی پوستی:
همان گونه که بیان کردیم یکی از به روزترین و موثرترین روش های درمان ماه گرفتگی های پوستی و عروق ، لیزر درمانی است. برای این منظور در کلینیک زیبایی به صورت زیر عمل می شود:
- ابتدا امواج لیزر به لکه ماه گرفتگی تابیده می شود.
- در صورتی که ماه گرفتگی ناشی از تجمع ملانین باشد، امواج لیزر به سلول های ملانوسیت برخورد می کند اما اگر ماه گرفتگی از نوع عروقی باشد، تنها بر روی رگ ها تاثیر گذاشته و سلول ها آسیبی نمی بینند.
در لیزر ماه گرفتگی پوستی شدت تابش لیزر بسته به اندازه و رنگ لکه ها، نوع پوست افراد و نهایتا تشخیص پزشک دارد.
بدون دیدگاه